EEN GEZICHT GEVEN AAN DIVERSITEIT
Swalm & Roer fotografie

TALENTEN VAN KINDEREN TOT ZIJN RECHT LATEN KOMEN. DAT IS WAAR SWALM & ROER VOOR STAAT. DE  BASISSCHOLEN VAN SWALM & ROER BEVINDEN ZICH IN EEN DIVERS ONDERWIJSLANDSCHAP, WAARBINNEN ZE INNOVATIEF, UITDAGEND EN PASSEND ONDERWIJS BIEDEN.

DOELSTELLING

De diversiteit van de scholen mag meer een gezicht krijgen binnen de organisatie en daarbuiten. Daarom was het de wens om een fotobank te ontwikkelen waar zowel de stichting als de afzonderlijke scholen gebruik van konden maken. Natuurlijk ook helemaal AVG proof.

OPLOSSING

Een mooie klus om onze tanden in te zetten. Een monster fotografieklus volgde. Binnen een termijn van twee maanden hebben wij alle scholen (23 locaties) van Swalm & Roer gefotografeerd. Gezamenlijk hebben onze eigen fotograaf en fotograaf Peggy Maes de fotografie voor hun rekening genomen (leuk detail, Peggy Maes was in een ‘vorig leven’ leerkracht op een basisschool). Daarnaast hebben wij de digitale beeldbank ontwikkeld. Op deze manier kan de stichting gebruikmaken van een enorme collectie aan passende beelden.