ONLINE RESERVEREN EN
EEN WEEK UITPROBEREN
Probeer
een e-bike

DE GEMEENTE ROERMOND, PROVINCIE LIMBURG EN RIJKSWATERSTAAT HEBBEN HET PROGRAMMA ROERMOND BEREIKBAAR OPGERICHT IN 2017. SAMEN MET VELE PARTNERS GEVEN ZIJ INVULLING AAN EEN GOEDE BEREIKBAARHEID VAN DE REGIO. PROBEER EEN E-BIKE IS EEN VAN DE PROJECTEN VAN ROERMOND BEREIKBAAR.

DOELSTELLING

Met Probeer een e-bike wil Roermond Bereikbaar de inwoners uit de regio kennis laten maken met het gemak van een e-bike. Inwoners kunnen zich inschrijven en via deelnemende rijwielhandelaren een week lang een e-bike lenen om deze uit te proberen. Om dit te faciliteren voor zowel inwoners als de deelnemende rijwielhandelaren moest er platform worden ontwikkeld waarop dit eenvoudig te regelen is.

OPLOSSING

De eerste stap was het maken van een logo en huisstijl voor Probeer een e-bike en diverse middelen om dit project te promoten. Tegelijkertijd zijn we gestart met de ontwikkeling van het platform; een responsive website waar bezoekers e-bikes kunnen bekijken en reserveren.

Samen met de klant hebben we de gehele datastroom van reservering tot ophalen van de e-bike in kaart gebracht en de daarbij gewenste geautomatiseerde e-mails en acties. Achter de schermen is de site voorzien van een CMS waarmee Roermond Bereikbaar zelf eenvoudig rijwielhandelaren en nieuwe e-bikes kan toevoegen. Rijwielhandelaren hebben een eigen inloggedeelte waar zij de reserveringen voor hun e-bikes kunnen beheren.

Probeer een e-bike is een groot succes in Roermond. Al snel hebben we Maastricht Bereikbaar kunnen toevoegen zodat ook inwoners van Maastricht en het Heuvelland via dit platform een e-bike kunnen reserveren bij een deelnemende rijwielhandelaar in hun omgeving.

Neem eens een kijkje op www.probeereenebike.nl