Laurentius campagne 5 bedankbank
Jij zorgt voor het verschil
Laurentius ziekenhuis

Het Laurentius Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis van en voor de inwoners van de regio Midden-Limburg. Laurentius staat voor grenzen verleggen voor betere zorg. Ze zijn innovatief en nieuwsgierig. De missie is om, gedreven door passie en kennis, het verschil te maken in de zorg.

DOELSTELLING

De hoge werkdruk die de COVID pandemie met zich meebracht maar ook interne veranderingen die moesten plaatsvinden, zorgde voor onrust op de werkvloer. Terwijl Laurentius het belangrijk vindt om een bijdrage aan het werkgeluk van haar medewerkers te leveren want... Gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige patiënten en een organisatie waar medewerkers en medisch specialisten graag werken. 

OPLOSSING

Ad Eight heeft samen met het Laurentius Ziekenhuis Roermond een interne campagne opgestart. Deze campagne laat het licht schijnen op de mooie aspecten van het (zorg)vak en benadrukt de aantrekkelijkheid van werken in het (Laurentius) ziekenhuis.

We hebben een campagnethema bedacht onder de noemer; ‘Jij zorgt voor het verschil’. Hiermee gaan we terug naar de essentie van het vak. We koppelen waardering en trots aan de inzet en passie van de medewerkers. In de campagne staan daarom zowel medewerkers als cliënten centraal.

Daaruit zijn verschillende middelen ontstaan zoals posters, social media uitingen, give aways tijdens de Nationale gezondheidsdag en video’s. Als eerste is de campagne intern ingezet.
De actie zet medewerkers aan om elkaar een hart onder de riem te steken en elkaar te complimenteren. Vervolgens hebben we ook de patiënten en bezoekers van het Laurentius ziekenhuis betrokken bij deze complimentenactie door in het ziekenhuis een videobooth te plaatsen. Zo konden zowel patiënten als medewerkers een compliment inspreken en hun waardering uitspreken

Deze interne campagne hebben we vervolgens vertaald naar mini-docus. In deze documentaires zien we verschillende ‘mooie’ verhalen van medewerkers en patiënten. Op deze manier willen we waardering tastbaar maken, waardoor het personeel gemotiveerd wordt om met volle passie aan het werk te gaan.