TECHNIEK
ONDERWIJS
POSITIONEREN
Techniek College
Parkstad Limburg

TECHNIEK COLLEGE PARKSTAD LIMBURG IS EEN ONDERWIJSINSTELLING VOOR DE BOVENBOUW VAN HET VMBO. IN DE LEERJAREN 3 EN 4 WORDEN LEERLINGEN VOORBEREID OP EEN TOEKOMST IN DE TECHNIEK.

DOELSTELLING

Positioneer het techniekonderwijs op een aantrekkelijke manier zodat het voor leerlingen in de onderbouw van het VMBO en misschien zelfs basisschoolleerlingen top of mind komt en ze daardoor meer zullen besluiten om een opleiding in de techniek te gaan volgen.

OPLOSSING

Om jonge leerlingen aan te spreken hebben we een drietal illustraties ontwikkeld. De hoofdpersonen laten zien in de illustraties wat voor geweldige dingen je allemaal met techniek kunt maken. Deze hoofdpersonen spelen dan ook de hoofdrol in de brochure maar ook op bv. banners, posters, etc.

In de brochure is naast de illustraties ook gebruik gemaakt van fotografie. Deze hebben wij ook verzorgd. Gedurende een dag zijn wij langs alle praktijklokalen geweest en hebben wij van de diverse richtingen en lessen foto’s gemaakt. Zo is er een beeldbank ontstaan waar gebruik van wordt gemaakt voor de door ons ontwikkelde brochure maar ook voor bv. social media, website, etc.