GEEFT RICHTING AAN
JOUW SCHOOLKEUZE
Schoolkompas

DE KEUZE VOOR EEN MIDDELBARE SCHOOL IS EEN BELANGRIJKE STAP IN HET LEVEN VAN BASISSCHOOLLEERLINGEN. BIJ DE SCHOOLKEUZE WILLEN DE MIDDELBARE SCHOLEN IN DE OMGEVING VAN ROERMOND, BEESEL, ECHT-SUSTEREN EN LEUDAL DAN OOK ZO GOED MOGELIJK HELPEN. SCHOOLKOMPAS IS EEN BIJZONDERE SAMENWERKING TUSSEN STICHTING ONDERWIJS MIDDEN-LIMBURG, YUVERTA VMBO ROERMOND EN PRAKTIJKONDERWIJS ROERMOND.

DOELSTELLING

Om basisschoolleerlingen en hun ouders/voogden zo goed mogelijk te helpen bij hun schoolkeuze is schoolkompas.info opgestart. Daarop stellen alle middelbare scholen uit Roermond, Reuver, Echt en Leudal zich voor aan alle toekomstige brugklassers. Gestart als aanvullend alternatief voor de Open Dagen voor ouders/voogden en kinderen uit groep 7/8 in de Coronaperiode, toen het bezoek van een middelbare school lastig was. Maar wegens succes ook in het opvolgende jaar ingezet.

OPLOSSING

Wij hebben, in een razend tempo, de website schoolkompas.info ontwikkeld, aangezien er een alternatief moest worden bedacht voor de Open Dagen tijdens de Coronaperiode. De website geldt als één van de vele alternatieven voor de jaarlijkse bezoekmomenten aan de middelbare scholen. Samen met de klant en videopartner Wit/Zwart is in nog geen maand tijd de website schoolkompas.info live gegaan. De website is veelvuldig bezocht door kinderen en hun ouders/voogden. De middelbare scholen uit Roermond, Reuver, Echt en Leudal presenteren zich met behulp van filmpjes. Zo kunnen groep (7 en) 8-leerlingen en ouders alvast een kijkje nemen in de scholen. Op de website is daarnaast meer informatie over de scholen, belangrijke links en documenten en een gemeenschappelijke agenda te vinden. Daarin is goed te zien wanneer er belangrijke  informatiemomenten plaatsvinden.

Neem eens een kijkje op www.schoolkompas.info